miercuri, 27 noiembrie 2013

Yoga pentru a incepe cat mai bine ziua

Pentru ca momentul in care te trezesti sa fie cat mai usor si sa incepi dimineata cat mai in forma, yoga este cea care iti vine in ajutor. O disciplina care propune niste posturi care iti pot stimula si intari energia vitala cu blandete. De asemenea, si o activitate care promite seninatate si vitalitate pentru intreaga zi. Iata care sunt exercitiile de adoptat pentru o dimineata in forma maxima.
yogaPentru a incepe deci cat mai bine ziua, fara probleme atunci cand te ridici din pat cel mai bine ar fi sa nu te trezesti brusc. Yoga, disciplina ancestrala care a venit direct din Asia, este activitatea ideala pentru a trezi corpul si pentru a-l pune in miscare cu blandete.
Diferitele posturi propuse sunt cele care te linistesc la nivel mental si la nivelul corpului, pe langa faptul ca destind spatele. Descopera trei posturi de practicat zi de zi.
Postura arborelui. Este cea care calmeaza mentalul si care favorizeaza concentrarea. O postura care favorizeaza si imbunatatirea echilibrului dar si a tonusului muscular.
In picioare, cu picioarele apropiate si cu gambele incordate, toata greutatea corpului trebuie sa fie tranferata in calcaie. Ridica bratele si apoi intinde coloana vertebrala dar si ceafa, pastrand in acelasi timp umerii in jos. Mentine postura timp de 5 reprize de respiratie completa.
Plaseaza apoi piciorul stang in interiorul coapsei drepte iar mainile unite ca si pentru o rugaciune. Mentine postura timp de 5 reprize de respiratie completa apoi incepe din nou cu celalalt picior.
Un mic sfat- priveste un punct fix din fata pentru a putea sa iti mentii echilibrul.
Postura semi torsiunii. O postura care are avantajul de a intinde coloana vertebarala, de a intinde spatele si de purifica corpul prin curatarea organelor datorita auto-masajului. In pozitie asezata capul si spatele trebuie sa fie foarte drepte. Trebuie sa indoi gambele si talpa stanga sa fie intinsa inspre coapsa dreapta.
Intoarce incet capul si bustul inspre dreapta apoi pune cotul stang pe genunchiul drept si mana dreapta pe sol, in spate. Incearca sa si intorci si capul in spate, dar fara sa te fortezi. Mentine postura timp de 5 reprize de respiratie completa inainte de a incepe cu partea cealalta.
Pozitia croitorului. Este o pozitie care destinde corpul si care face sa scada presiunea cardiaca, goleste spiritul si reechilibreaza sistemul nervos.
In aceasta pozitie capul si spatele trebuie sa fie drepte si barbia usor coborata. Lasa in jos si umerii si pune mainile pe genunchi. Inchide ochii si inceaca sa te concentrezi asupra respiratiei incercand sa vizualizezi aerul care circula in timpul respiratiei. Mentine postura timp de 12 reprize de respiratie completa. Incearca ca expiratia sa dureze de 2 ori mai mult decat inspiratia. Energia va circula astfel mai bine prin corp si concentratia va fi mult mai buna.
Sunt niste exercitii care nu dureaza mai mult de 10 minute. Dupa ce mergi la dus si iti iei micul dejun iti vei putea incepe cu seninatate ziua lunga care incepe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu